Това е един фин сладкиш, рецептата за който намерих в една книга, която имам от доста време. Един десерт с богат вкус и аромат!
Продукти:
300 г. масло
1 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
80 г. натурално нишесте
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. ябълкова ракия
ябълките от един компот
1 ч.л. канела
1 с.л. пудра захар
Ябълките се изваждат от компота и се оставят да се отцедят. Белтъците се разделят от жълтъците.Маслото се разбива на пяна. Прибавя се захарта и се разбива, докато се разтвори. Прибавят се жълтиците и се разбърква добре. Брашното се смесва с бакпулвера и се слага при маслената смес. Разбърква се и се прибавя нишестето. Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят по малко, като се разбърква до получаването на хомогенна смес. Накрая се добавя и ракията. Тестото се сипва в намазана с масло и посипана с брашно тавичка и се заглажда отгоре. Ябълките се разпределят отгоре и се пече в загрята фурна на средно положение на скарата. Когато изстине, сладкишът се поръсва със смесените канела и захар.
Източник: Избрани рецепти - Десерти
Илиянка и аз съм на вълна ябълков десерт тези дни, че имам едни чудни ябълки от Пазарджик. Благодаря ти за предложението!Поздрави
ОтговорИзтриванеНяма да съжаляваш, Ани.
ОтговорИзтриванеЧуден аромат се носи от този сладкиш.