неделя, 29 юни 2008 г.

Шоколадови мъфини с тоблерон


Продукти:
1 ч.ч. брашно
¼ ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.ч. кафява захар
60 гр стопено и охладено масло
1/3 ч.ч.прясно мляко
1 яйце
100 гр. млечен шоколад Тоблерон
Брашното, какаото, бакпулверът, ванилията и захарта се смесват и се разбъркват добре. Яйцето се разбива леко и към него се прибавят охладеното масло и млякото. Течните съставки се добавят към сухите и се разбърква колкото да се смеси добре. Шоколадът се нарязва на малки парченца и се добавя към сместта. Формичките за мъфини се пълнят в ¾ от обема си и се пекат в загрята фурна на 180* около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...