сряда, 11 юни 2008 г.

Пастички


За приготвянето на тези пастички са нужни два блата.
Продукти за един блат:

7 яйца
1 1/2ч.ч. захар
1 1/2ч.ч. брашно
1 ванилия
За крема:

1/2 бурканче ягодово сладко
1 пакетче краве масло

малко сок от ягодов компот за сиропиране

Глазура:

200 гр натурален шоколад
2-3 с.л. масло

или

250 мл. течна сметана


Разбиваме яйцата със захарта, докато побелеят, добавяме брашното и ванилията. Изливаме в голяма правоъгълна тава, дъното на която е застлано с намаслена хартия за печене. Изпичаме два блата. Оставяме да изстинат. Разбиваме добре сладкото с маслото. Единият блат сиропираме съвсем леко с ягодовия компот и намазваме с крема. Поставяме другия блат. Режем с остър нож пастички, които поливаме с разтопения заедно с маслото шоколад. Или пък сметаната се разбива (към нея може да се добави 100 гр разтопен шоколад) маже се и тогава се разрязва.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Аууу, върхновни изглеждат!!!Леле как ми се приядоха! Толкова спомени, майка едно време ги правеше, трябва да взема да приготвя и аз, бях ги забравила...
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, аз много ги обичам. Независимо дали с шоколад или със сметана... мммм! Страхотни са :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...