Тази рецепта за бисквитки с овесени ядки и шоколад е от серията бързо, лесно и много вкусно. С тях могат да се справят и децата и чудесно можете да се забавлявате заедно в кухнята. Те просто са вдъхновяващи и пристрастяващо вкусни! Чудесни са и за закуска, и за кафето, и чаят, а с прясно мляко са просто прекрасни. Не е нужно да купувате бисквитки с овесени ядки и шоколад от магазина, можете просто и лесно да ги направите вкъщи.
Продукти:
използвам чаена чаша с вместимост 200 мл
1 ч.ч. краве масло на стайна температура
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. бяла захар
2 яйца
2 ванилии
1 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
1 щипка сол
250 г овесени ядки или 3 ч.ч.
1 ч.ч. нарязани на ситно орехи
1 ч.ч. шоколад на капки или пък просто нарязан на ситно
В голяма купа маслото се смесва с двата вида захар и се разбърква до пухкава смес. Прибавят се яйцата едно по едно, като след всяко сместа внимателно се разбърква. В друга купа се смесват брашното, содата, солта и ванилията. Изсипват се постепенно към маслената смес, като се разбърква добре. Прибавят се овесените ядки, орехите и шоколада и сместа се обърква много хубаво. Получава се доста гъсто тесто.
От него се взима по една чаена лъжичка, оформя се на топчета и се поставят на разстояние в покрита с хартия за печене тава.
Бисквитките с овесени ядки и шоколад се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10-12 минути.
Аз си чакам моите, нали знаеш :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Ил! Тъкмо се чудя аккви да ги забърквам тези дни, че отдавна не съм .
Разкошни бисквитки, Илианка...
ОтговорИзтриванеИ аз съм на подобна вълна, но твоите са страхотни.
Обичам такива и си ги записвам.Поздрави, хубава нова седмица!
Мммм... без думи съм....
ОтговорИзтриванеА, и от тези бисквитки ще си взема, дааа!
ОтговорИзтриванеЗдравйте, маслото трябва ли да е разтопено?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, в изброените продукти пише, че маслото е на стайна температура. Не се разтопява :)
Изтриване