Днес ви предлагам една рецепта за разядка от печени чушки, която може да обогати постното меню на всички, които спазват пост (нищо, че на снимката има яйца - те не участват в рецептата). Разбира се, разядката е вкусна не само за постещите, а и за всички, които обичат такъв тип похапване - нещо да намажат, нещо да потопят :)
Надявам се вие да не ме питате защо си кръщавам мухите преди да ги готвя и защо точно тази муха се казва Мара :) Всъщност рецептата за разядката идва от Близкия изток и това е името й.
Приготвя се много лесно, само трябва да набавите необходимите продукти. Аз я направих в малко количество и по мой вкус, тъй като у дома само аз консумирам подобен тип храна, но ако ви хареса, може да увеличите продуктите.
Продукти:
4 броя печени червени чушки (по-добре пресни, но извън сезона са от буркан)
2/3 ч.ч. трохи от ръжен хляб (може да се използва и друг вид)
1/2 ч.ч. орехи
1 с.л. сос от нар
1/2 до 1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. лют червен пипер
50 мл зехтин
1 с.л. лимонов сок (може и повече - на вкус)
от 2 до 4 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се счукват но ситно. Чушките се нарязват на парчета и всички съставки без зехтина се слагат в блендер или робот. Пасират се. Не е нужно сместа да става много фина, по-хубаво е да се усещат парченца. Накрая се добавя зехтина и се разбърква.
Да ви е вкусно!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!
Бъдете живи и здрави, бели и червени, а сърцата ви винаги да преливат от щастие и любов!
Надявам се вие да не ме питате защо си кръщавам мухите преди да ги готвя и защо точно тази муха се казва Мара :) Всъщност рецептата за разядката идва от Близкия изток и това е името й.
Приготвя се много лесно, само трябва да набавите необходимите продукти. Аз я направих в малко количество и по мой вкус, тъй като у дома само аз консумирам подобен тип храна, но ако ви хареса, може да увеличите продуктите.
Продукти:
4 броя печени червени чушки (по-добре пресни, но извън сезона са от буркан)
2/3 ч.ч. трохи от ръжен хляб (може да се използва и друг вид)
1/2 ч.ч. орехи
1 с.л. сос от нар
1/2 до 1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. лют червен пипер
50 мл зехтин
1 с.л. лимонов сок (може и повече - на вкус)
от 2 до 4 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се счукват но ситно. Чушките се нарязват на парчета и всички съставки без зехтина се слагат в блендер или робот. Пасират се. Не е нужно сместа да става много фина, по-хубаво е да се усещат парченца. Накрая се добавя зехтина и се разбърква.
Да ви е вкусно!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!
Бъдете живи и здрави, бели и червени, а сърцата ви винаги да преливат от щастие и любов!
Или,
ОтговорИзтриванечудесна и много вкусна разядка.Записвам веднага рецептата за проба.Великолепна идея за Великия пост.
Поздрави !
Разкошна идея за постите, Илианка,
ОтговорИзтриванемного харесах и спаначената супа, без яйцето...
Благодаря, поздрави за теб, вдъхновяващи и усмихнати мартенски дни!
Благодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеПожелавам ви прекрасно настроение и слънчеви дни!