Тези много вкусни дробчета по селски направих по подсказка на Катето. Като ги видях при нея веднага си ги записах в списъка да чакат. И ето, при вчерашната разходка до Лидл се сдобих с две опаковки дробчета и резултатът вече е на лице. Е, направих малко по-различен вариант от нейните, но съм сигурна, че и двата вида са много, много вкусни.
Продукти:
1 кг пилешки дробчета
3 големи глави лук
2 чушки (аз имах само печени и използвах тях, но следващия път ще сложа пресни)
4 домата
150-200 г гъби
олио
брашно
черен пипер
чубрица
Дробчетата се измиват, подсушават добре и се нарязват на едри парчета. Поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. В тавата за печене се наливат 4-5 с.л. олио и се слага в загрята фурна на 200* да се загрее много хубаво. След като олиото се загрее, тавата се изважда от фурната и в нея се слагат внимателно дробчетата парченце по парченце. Внимавайте, защото може да пръска. Тавата с дробчетата се връща във фурната, като температурата се намалява на 180*. Лукът, чушките и гъбите се режат на едро. В тиган с малко загрято олио се слагат лука и чушките и се готвят докато омекнат леко. Прибавят се и гъбите. Готви се още 2-3 минути. Доматите се обелват и нарязват на парчета (може да се използват и домати от консерва). Понеже аз използвах печени чушки, не ги сложих с лука, а в този момент - заедно с доматите. Добавя се чубрица и сол на вкус. Не забравяйте, че дробчетата все още не са солени и ще си вземат сол от соса.
Всичко се изсипва върху почти изпечените дробчета и се готви, докато се изпари течността и остане вкусен гъстичък сос.
Много са вкусни!
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
вярвам ти! Изглеждат много апетитно!
ОтговорИзтриванеМного апетитни! Непременно ще се възползвам от рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Не знам защо си го причинявам това няколко пъти, хем знаех какво ме очаква и пак се озовах тук. Какво да ти кажа, Или, ще ги правя по твоята рецепта:))) Много ми харесват, а снимката е повече от изкушаваща, но то всичките ти са такива! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудна вкусотия!!
ОтговорИзтриванеЩе добавя и аз гъби следващия път, мммм...
Благодаря ви, мили момичета.
ОтговорИзтриванеРецептата наистина се получи много вкусна и горещо препоръчвам.
Илианка, много обичам дробчета, а твоите са фантастични!
ОтговорИзтриванеАз ги правя по подобен начин Измивам дробчетата и в една купичка правя суха смес от 5-6 суп.лъжици брашно 1 суп.л.червен пипер 1 ч.л.сода и 1 ч.л.сол .Разбърквам и овалвам дробчетата и ги редя в тавичка с малко повече мазнина.Отгоре нарязвам 3-4 глави лук посолявам ги и ги слагам да се пекът на 220°след около 20-30 мин.ги разбърквам .Пекът се още 10тина минути и изсипвам 1 буркан домати на кубчета и пак във фурната докато се поизпари водичката от доматите и е готово .Да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеЧудесни са.вече няколко пъти ги правя!
ОтговорИзтриванеСамо така ще ги правя.
ОтговорИзтриване