четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Пълнозърнесто хлебче с ленено семе


Продукти:

250 г пълнозърнесто брашно
250 г бяло брашно
350 мл топла вода
7 г суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
3 с.л. олио
20 г ленено семе

Двата вида брашно се смесват със сухата мая, захарта, солта и лененото семе и се разбъркват хубаво. Добавя се олиото и топлата вода и се замесва меко тесто. Ако е нужно, може да се добави още малко брашно. Оформя се на топка и се оставя да втаса. Поставя се в тава, застлана с хартия за печене и се пече в незагрята предварително фурна на 180* до готовност.

11 коментара:

  1. Иле, страхотно е! Вкусният хляб просто няма нищо равно. :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение, Илианка,
    изглежда неустоимо вкусно, апетитно, а и здравословно. Представям си и кака ухае - много ми харесва.
    Сърдечни поздрави и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен хляб, Илианка! Да си отчупи човек и веднага да захапе хрупкавата му коричка... Разкош! :)

    ОтговорИзтриване
  4. СТрахотен е този хляб!
    От снощи го предлагаш и много ме изкушаваш, да знаеш!

    ОтговорИзтриване
  5. Запрятайте ръкави. Ама вие още ли чакате?

    ОтговорИзтриване
  6. Един съвет от човек, който пече хляб всеки ден. Заменете сухата мая с половин пакетче жива мая, която сте разтворили с малко захар и брашно в топла вода и е престояла така 20-25 мин. И още нещо - печенето на хляб винаги става на висока температура 230-250 градуса, с преход към по-ниска. На който хляба му става с твърда кора, може да сложи паничка с вода във фурната. Успех!

    ОтговорИзтриване
  7. Още нещо :) Месите около 7-10 минути, оставяте да втаса, след това премесвате още веднъж и местите тестото във формата за печене или както в случая върху хартията. Оставяте пак да втаса, докато се надигне поне 2 пъти и пъхате в горещата фурна.

    ОтговорИзтриване
  8. Още един съвет - за това количество брашно това количество сол е много! Може би имате предвид 1 ч.л. Иначе рецептата е страхотна.

    ОтговорИзтриване
  9. Супена лъжица без връх е добре за 500гр, защото и захарта наутрализира част от солеността. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  10. Перспективна работа от дома!!!! Здравейте,
    Ще ви предоставя информация, как и по какъв начин можете да печелите допълнителни доходи от интернет без никаква финансова инвестиция. Става въпрос за рекламни, PTC сайтове, които плащат на хора за да гледат реклами в тях, а те съответно да правят печалби от тези, които рекламират. Седейки вкъщи Вие може да печелите пари. Това е един вид надомна работа защото ви позволява да работите от вкъщи пред компютъра и сами да определяте кога и по колко време да отделяте. Разликата обаче е, че парите не са толкова лесни и ще трябва да се потрудите малко преди да успеете да правите един приличен доход. Лично аз в момента тегля всеки месец суми от около 150$ до 200$, но за това се потрудих няколко месеца. 200$ x 1.48( курс на долара спрямо лева) = 296 лева – това е една минимална работна заплата в България.

    Или ще ви го обясня по-разбераемо по следния начин:
    Дадена компания рекламира в такъв PTC сайт и дава по 2 цента на сайта когато някой човек разгледа рекламата. Следователно PTC сайта дава на хората, които са се регистрирали в него и разглеждат реклами по 1 цент. От което рекламодатеря, ПТЦ сайта и Вие сте в изгодна позиция.

    Хубавото при тези сайтове е, че Ви позволяват да каните приятели да се регистрират чрез Ваш индивидуален линк и по този начин Вие да печелите от разгледаните от тях реклами, без те да губят нищо.Ако те не се регистрират чрез ваш линк ще бъдат отдадени под наем на някой си от друга държава, което хич не е приятно за тях самите.Другото хубаво нещо е, че не ви се налага да правите каквато и да е инвестиция, а просто да се регистрирате в PTC сайтове и да разглеждате реклами.
    Преди всичко искам да Ви предупредя, че трябва да сте наистина сериозни и търпеливи за да започнете да печелите добри пари.
    Работила съм с доста сайтове и съм отсяла най-добрите!
    Копирайте линка в браузера.http://www.clixsense.com/?4852529

    ОтговорИзтриване
  11. Абсолютна пирамида!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...