Пълнените чушки с кайма и ориз са едно много любимо ястие у дома по всяко време от годината. А това е любимата ни рецепта за приготвяне.
Продукти:
10 чушки
300 гр. кайма
1/2 ч.ч. ориз
1 домат
1 морков
1 скилидка чесън
2 глави лук
1 ч.л. червен пипер
чубрица
черен пипер
сол
брашно
олио
Дребно нарязаният лук, морковът и чесънът се задушават в олиото, след което се добавя оризът и се пържат 3-4 минути. Добавят се каймата и се изпържва, докато стане на трохи. Слага се доматът, нарязан на ситно или настърган. Налива се 1 ч.ч. вода и се прибавят подправките. Сместа се оставя на тих огън, докато оризът поеме водата. Чушките се почистват от семената, продупчват се на едно-две места, поръсват се отвътре със сол и се оставят да престоят 5-6 минути, след което се пълнят със сместа и се потапят в брашно.
Така приготвените пълнени пиперки с кайма и ориз могат да се изпекат в тава или да се сварят в тенджера. Ако ги предпочитате печени, сложете ги в тава и ги залейте с посолена вода. Печете в загрята фурна. Ако пък обичате пълнените чушки сварени - сложете ги в тенджера, захлюпете ги с обърната чиния, залейте с вода и варете на бавен огън.
Пълнените чушки винаги сервирам с чудния сос фрикасе с кисело мляко на Жоро от Гответе с мен!
Продукти:
3 с.л.зехтин (краве масло по изключение)
3 с.л.брашно
450 гр.вода
1 жълтък
сол на вкус (кубче булъон)
Запържва се брашното в мазнината до златисто, добавят се останалите съставки, разбива се с пасатор и се вари около 5 мин.с постоянно разбъркване.
Аз ги направих станаха разкошни направете си и вие ще останете много много доволни.Бон апети.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесват!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Искренно благодаря за хубавата рецепта Илияна.Станаха много вкусни.Смело бих могъл да кажа че които ги опита ще занесе спомена и на онзи свят! "kableman"
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи :)
ОтговорИзтриванеНо чак пък толкова... Ласкаеш ме.
Рецептата изглежда доста вкусна.
ОтговорИзтриванеСега отивам да ги правя.
Чудесна рецепта! Ще зарадвам моето слънце като си дойде от работа! :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, ако ви харесат :)
ОтговорИзтриванесупер!!! до сега съм ги правила без брашно и каймата ми се разтичаше. истинска българска рецепта!
ОтговорИзтриванеНямам думи,мажа ми остана очарован.
ОтговорИзтриванеI az mislq da gi opitam, samo ne razbrah kolko i koga se slaga brashnoto
ОтговорИзтриванеПропуснала съм да го напиша. Поправих се. :)
ОтговорИзтриванеВече напълнените чушки се потапят в малко брашно, където е отворът им. Това е.
няма такива чушки,страхотни са.
ОтговорИзтриванеЧудесно!
ОтговорИзтриванеПробвай вместо с вода да ги залееш с прясно мляко. А в плънката, която аз приготвям от сурови продукти, като изключим полусварения ориз - магданоз, джоджен и копър, много копър! И без чубрица и моркови. Но то си е въпрос на вкус :)
Така си е. Въпрос на вкус е :)
ОтговорИзтриванеА за прясно мляко - не бях чувала. Обещавам, че ще опитам :)
Просто разкошно....Благодаря Илиана!!!
ОтговорИзтриванеrazko6ni sa teb da kato teb,idemi i teb da izqm
ОтговорИзтриванеThank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
ОтговорИзтриванеLook advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?
Here is my homepage: on this website
Това са най-вкусните чушки, които съм правила! Благодаря за прекрасната рецепта! Мъжът ми остана много доволен :)
ОтговорИзтриванеStansha mnogo vkysni no moje li smesta da ne ia parjs zabraniavat mi parjeno
ОтговорИзтриванеStansha mnogo vkysni no moje li smesta da ne ia parjs zabraniavat mi parjeno
ОтговорИзтриванеЗдравей, Ирина :)
ОтговорИзтриванеДа, може да не се пържи. Може всичко да се смеси сурово и така да се напълнят. Но е добре, ако ги печеш, да сложиш много вода, за да може да поеме ориза.
А може и да се задуши с малко мазнина и вода предварително. Ще стане по-вкусно, ако задушиш. И така оризът ще може да поеме предварително част от течността, от която се нуждае.
Но това е мое мнение.
Ти знаеш най-добре кое е най-доброто за твоята диета.
Поздрави,
Илиана