Продукти:
3 яйца
около 350 мл вода
20 с.л. брашно
1 ванилия
1ч.л. захар
1 щипка сол
1 щипка сол
масло за намазване на палачинките
пълнеж по желание
Яйцата се разбиват с тел. Добавят се останалите продукти. Водата се прибавя внимателно, като се преценява гъстотата на тестото - да е като боза. Понякога остава малко от нея, а друг път се налага да доливам. Тиган се нагорещява и се намазва с парченце масло или капки олио. Излива се един черпак от сместа и се изпича от двете страни. Като се извади, готовата палачинка се намазва с масло. Пълнежът е по желание - сладък или солен.
Когато приготвям палачинките със сладък пълнеж, прибавям една ванилия към тестото, а когато са солени, я пропускам.
много вкусни станаха! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЕдна и съща рецепта на пет места ама абсолютно преписана....иначе да стават хубави.....
ОтговорИзтриванеОтговарям само за себе си. И знам, че рецептата си е моя. Плюс това е написана преди 10 години.
ИзтриванеМда, видях рецептите, но не съм преписвала аз. А са преписали от мен.
ОтговорИзтриване