петък, 31 октомври 2008 г.

Свинско с кисело зеле по баварски


Продукти:


750 г свински гърди
1 кисела зелка
250 мл бира
100 мл зелева чорба
4 скилидки чесън
1/2 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
6 с.л. олио
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. ким
сол, черен пипер

Гърдите се нарязват и поставят в тава. Овкусяват се с наситнения чесън, черен пипер и сол. Пекат се около 10 минути в предварително загрята фурна и се изваждат от тавата. Зелето се нарязва и се поръсва със стритите бульони и кафявата захар. Прибавя се нарязания лук и кима, и се залива с бирата. Тавата се покрива с фолио и зелето се пече в загрята фурна около 1ч. След това се изважда и върху него се нарежда месото. Полива се с олиото и зелевата чорба и отново се завива с фолиото. Пече се още час.


Забележка: Получи се изключително вкусно ястие, но при мен солта дойде една идея повече. Следващия път ще намаля зеленчуковия бульон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...