

Това е поредно-то ми предложение с тиква. Получи се без да имам ясната идея какво точно правя, но експериментът се оказа изключително успешен. Имах останала малко тиква, която трябваше да използвам и изведнъж ми хрумна да направя сладкиш с нея. Резултатът е много вкусен!
Продукти:
2 ч.ч. настъргана тиква
2 ч.ч. брашно
4 яйца
1 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
За заливката:
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. вода
2/3 ч.ч. краве масло
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се олиото и се разбърква. Добавят се брашното, канелата, ванилията и бакпулверът и сместта се разбърква хубаво. Накрая се прибавя тиквата. Сместта се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се в предварително загрята фурна.
Продуктите за заливката се смесват в малка тенджерка и се слагат на огън да заврат. След като се изпече сладкишът, се надупчва на много места с дървен шиш и се залива със заливката. Оставя се да изстине и се сервира студен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар