Както пише в заглавието, това е една лесна идея. И тиквичките и патладжаните стават много вкусни. Разбира се, може да направите само тиквички или само патладжани, не е задължително в комбинация. И двата продукта се приготвят и овкусяват по еднакъв начин. Давам продуктите за 1 доза. Само една препоръка от мен - като започнете да ги правите, си намерете някой да стои на котлона вместо вас
Продукти:
около 500 г тиквички или патладжани
3 с.л. зехтин
сол
за овкусяване:
3-4 скилидки чесън
3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин
копър - около 1/4 връзка
Зеленчуците се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят за 30 минути да си пуснат водата и горчилката. Течността се излива и се поливат с 3 с.л. зехтин. Разбъркват се добре. Сух тиган се нагорещява и в него се изпичат тиквичките и патладжаните от двете страни. Чесънът се нарязва на много ситно и се смесва с нарязания копър, оцета и зехтина. Изпечените зеленчуци се заливат с тази смес, разбъркват се и се оставят да престоят поне 12 часа преди консумация.
Продукти:
около 500 г тиквички или патладжани
3 с.л. зехтин
сол
за овкусяване:
3-4 скилидки чесън
3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин
копър - около 1/4 връзка
Зеленчуците се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят за 30 минути да си пуснат водата и горчилката. Течността се излива и се поливат с 3 с.л. зехтин. Разбъркват се добре. Сух тиган се нагорещява и в него се изпичат тиквичките и патладжаните от двете страни. Чесънът се нарязва на много ситно и се смесва с нарязания копър, оцета и зехтина. Изпечените зеленчуци се заливат с тази смес, разбъркват се и се оставят да престоят поне 12 часа преди консумация.
Ей ... това са любимите ми зеленчуци Илианка, но да си призная тиквичката по си я хапвам и вярваш или не, точно както ти си ги приготвила!
ОтговорИзтриванеОбожавам ги, с чесънче, оцет и копър :)
Хубава и спокойна вечер!
Чудесно предложение, Илианка!
ОтговорИзтриванеПравя си и аз такава салата, че и за зимата в буркани :)
Вкусна е така, както си я предложила, но хубавото е, че може да и се добавят всякакви зеленчуци още и да се разнообразява.
Чудесна комбинация Илианка,
ОтговорИзтриванемного обичана и апетитна...
Но мястото при тигана не си го давам, за да не се лиша от удоволствието да похапвам топлички, току що изпържени. Харесах и пилешкото филе на тиган, но кака съм пропуснала лучника - страхотна идея!
Поздрави и хубава празнична седмица, Диана
Илианка, идеята е чудесна, аз за да стават по-бързо може да се режат по дължина :)
ОтговорИзтриванеА дали могат да се запечатват в буркани?
ОтговорИзтриванеЧестно казано, не знам. Не съм пробвала.
Изтриване