събота, 9 ноември 2013 г.

Лесна идея за салата от тиквички и патладжани

Както пише в заглавието, това е една лесна идея. И тиквичките и патладжаните стават много вкусни. Разбира се, може да направите само тиквички или само патладжани, не е задължително в комбинация. И двата продукта се приготвят и овкусяват по еднакъв начин. Давам продуктите за 1 доза. Само една препоръка от мен - като започнете да ги правите, си намерете някой да стои на котлона вместо вас 

Продукти:

около 500 г тиквички или патладжани
3 с.л. зехтин
сол

за овкусяване:
3-4 скилидки чесън
3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин
копър - около 1/4 връзка

Зеленчуците се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят за 30 минути да си пуснат водата и горчилката. Течността се излива и се поливат с 3 с.л. зехтин. Разбъркват се добре. Сух тиган се нагорещява и в него се изпичат тиквичките и патладжаните от двете страни. Чесънът се нарязва на много ситно и се смесва с нарязания  копър, оцета и зехтина. Изпечените зеленчуци се заливат с тази смес, разбъркват се и се оставят да престоят поне 12 часа преди консумация. 

6 коментара:

  1. Ей ... това са любимите ми зеленчуци Илианка, но да си призная тиквичката по си я хапвам и вярваш или не, точно както ти си ги приготвила!
    Обожавам ги, с чесънче, оцет и копър :)
    Хубава и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение, Илианка!
    Правя си и аз такава салата, че и за зимата в буркани :)
    Вкусна е така, както си я предложила, но хубавото е, че може да и се добавят всякакви зеленчуци още и да се разнообразява.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна комбинация Илианка,
    много обичана и апетитна...
    Но мястото при тигана не си го давам, за да не се лиша от удоволствието да похапвам топлички, току що изпържени. Харесах и пилешкото филе на тиган, но кака съм пропуснала лучника - страхотна идея!
    Поздрави и хубава празнична седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Илианка, идеята е чудесна, аз за да стават по-бързо може да се режат по дължина :)

    ОтговорИзтриване
  5. А дали могат да се запечатват в буркани?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...