
Продукти:
1 ч.ч. хладка вода
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязани на едро орехи
1 ч.ч. сладко - при мен беше от смокини, но може да заместите с каквото обичате или каквото разполагате
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
Брашното се смесва с бакпулвера. В друга купа се смесват всички останали продукти и се разбъркват. Към тях се добавя брашното и всичко се разбърква до хомогенно тесто. Получава се доста гъсто тесто. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава и се пече в загрята на 180* фурна. Проверява се с клечка за зъби или дървен шиш дали е изпечен добре. След като се изпече, докато е топъл сладкишът се поръсва с пудра захар. Разрязва се след като изстине.
Аз съм голям фен на сладкишите без яйца и особено на постните. А този изглежда чудно, Иле! :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Цялата ти постна серия предложения е страхотна, Илианка,
ОтговорИзтриванеи този сладкиш се вписва като една чудесна възможност.
Изглежда и звучи много вкусно и ароматно.
Благодаря за хубавите идеи,
поздрави и хубава нова седмица!
Илианка, да си призная никога не съм правила сладкиш без яйца и масло. Струва ми се истинско предизвикателство. Твоят обаче изглежда много вкусен.
ОтговорИзтриване