около 1 кг тиквички
10 г прясна мая
1 домат
150 г кашкавал
2 ч.ч. брашно
2 яйца
копър
магданозчерен пипер
сол
Тиквичките се настъргват. Изцеждат се хубаво. Към тях се добавя нарязания на ситно домат, настъргания кашкавал, яйцата, натрошената мая, брашното и подправките. Разбърква се много хубаво. Сместа се оставя се да втаса. От нея се взима с лъжица и се изсипва в тиган със загрята мазнина. Тиганиците се пържат от двете страни до златисто.
Колкото и да опитвах, трудно беше да им придам перфектна форма. Но за сметка на това са много вкусни.
Ил, твоите стоят като от "калъп"!
ОтговорИзтриванеТолкова си ги докарала с еднаква форма!
Чудесни са и ще ги опитам!
Хубава вечер!
Направо са си с идеална форма!Кръглички и вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздравления!Прекрасна идейка за кюфтенца с мая....хареса ми!
ОтговорИзтриванеСтрахотно изкушение точно за сезона:)
ОтговорИзтриванеВкусно и красиво! Поздравления! :)
ОтговорИзтриванеВярвам че са много вкусни, Илианка! И аз правя подобни, със сирене вместо кашкавал и без мая. За сефте виждам рецепта за тиганици с мая, честно. Случайност или не, но е самата истина.
ОтговорИзтриванеИ на мен ми изглеждат добре оформени, но ако искаш да са с перфектна кръгла форма, предлагам да дадеш на съпружето да ти изреже едни пръстени от консервна кутия, с подходящ диаметър, които слагаш в тигана, а с лъжицата сипваш от сместа в тях. Обръщаш тиганиците заедно с пръстените. След време, като обгорят ги сменяш с нови.
Поздрави и много усмивки!
Мила Ирма, благодаря за идеята. Ще се възползвам.
ОтговорИзтриванеА тази рецепта стои от години в тефтера ми и никой не се сещаше за нея. Скоро ме осени идеята да ги приготвя :)
От много време съм си набелязала да ги опитам. Май утре им е деня. Но да попитам- домата белен или не?
ОтговорИзтриванеПо-добре ще се получи, ако е обелен, да :)
ОтговорИзтриванеУспех!