Продукти за 4 порции:
около 1 кг домати
4-5 печени чушки
1 глава лук
1 морков
4-5 скилидки чесън3 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. риган
черен пиперсол
магданоз
Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва. Запържват се в 3-4 с.л. мазнина. Необходимо е да ги изпържите добре, защото ястието става готово много бързо, а не е добре да останат сурови. Добавя се брашното и хубаво се разбърква - около 30 секунди. Слага се и червения пипер. Бърка се добре и се добавят обелените и нарязани на парченца домати и печени чушки. Разбърква се хубаво и се прехвърля в тавичка. Добавя се чесънът и подправките. Слага се във фурната. Когато заври, се изважда и в соса се счупват яйцата. Връща се във фурната, докато яйцата станат готови.
Поръсва се с магданоз.
Чудесно е :)
ОтговорИзтриванеМиналата година си затворих малко домати и печени чупки в буркан и зимата с яйчица...ммм...
Прохладна вечер!
Нищо, че няма месце вътре, вземам си вилцата и се нареждам ей тук. Дано ми сложиш едно яяйчице. Ама точно такива ги обожавам яйцата - рохки.
ОтговорИзтриванеМерси, Ил, чудесна идея и непременно ще се възползвам, да и знаеш :)
Чудни яйчица!Всичко на фурна става идеално!
ОтговорИзтриванеИлианка привет, мила!
ОтговорИзтриванеНамерихме се, а?! :) Тез забулени яйца ми напомнят на една рецепта, дадена ми от бивша колежка - прави ги с пресен лук и сос бешамел. Твоите много вкусни изглеждат и ще ми се усладят щом имат и домати и червени чушки. Записвам ги за проба.
Хубава вечер от мен!
Ирма, ще чакам да приготвиш тези с бешамела :)
ОтговорИзтриванеИлианка, аз ги спретнах веч тези яйчица и много се харесаха у дома. Чудесно - бързо, лесно и много вкусно лятно папане!
ОтговорИзтриванеБраво, Веси! Много си пъргава.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви се харесват моите прости яйчица :))