понеделник, 28 март 2011 г.

Дърпани банички





Продукти:


500 мл. хладка вода

1 с.л. сол

около 1 кг брашно

сирене
масло


От водата, солта и брашното се замесва тесто. Разделя се на 10 еднакви части, които се оформят на топки. Оставят се за 20 минути, покрити с кърпа. След това се взима едно топче, разплесква се леко с ръце и върху него се намазва 1 ч.л. меко масло.


Отгоре се покрива с още една питка. Така се получават 5 питки. Отново се покриват с кърпа и се оставят за 20 минути. Работната повърхност се намазва с олио. Взима се едната питка, леко се разточва с точилка и се дърпа на възможно по-тънка кора.


 Кората се реже на две, намазва се с разтопено масло, поръсва се със сирене и се сгъва баничка. Аз ги направих триъгълни, но може да се направят вити или правоъгълни. Подреждат се в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурна.

12 коментара:

  1. Изглеждат много апетитно! Може ли да си открадна една?
    Поздрави!
    Усмихната и слънчева седмица ! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Може. И две дори :))
    Благодаря! Пожелавам повече слънце и на теб, защото при мен няма :(

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни банички! Би ли ми казала точенето на кората едновременно с маргарина (маслото ) ли се прави. Виждам,че на втората снимка има сложен маргарин или греша.

    ОтговорИзтриване
  4. ninfil, в рецептата пише. Първо делиш тестото на 10 топчета, после всяко топпче сплескваш на питка. Върху едната слагаш масло. Отгоре захлупваш с още една питка и така и останалите. Оставяш ги да престоят и тогава точиш и дърпаш. Маслото се изгубва.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, Илиана! Изглеждат страхотнооооооо и веднага се залових да ги правя :) Въпросът ми е, така получените кори, не се ли слепват и след това да ми е трудно да ги разделя, след като ги наложа?Дано да успея да се справя :)

    ОтговорИзтриване
  6. Вероятно вече е късно за отговор и сигурно си ги направила.
    Но не се залепват :)

    ОтговорИзтриване
  7. Вероятно вече е късно за отговор и сигурно си ги направила.
    Но не се залепват :)

    ОтговорИзтриване
  8. Станаха невероятни,благодаря ти, за всички тези прекрасни рецепти! Хубав ден от мен и продължавай да ни радваш с твоите красиви вкусотии :):):)

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте. На мен тестото като се изпече се получи малко твърдо, но не бях допрочела че не се точат много, и ги разточих. Дали се дължи на това?

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, едва ли е от разточването.
    По-скоро възможно е да сте сложили повече брашно от необходимото или да сте препекли.
    Тестото трябва мекичко и подходящо за работа. Опитайте отново. Надявам се, че ще се получат.
    Поздрави, Илиана

    ОтговорИзтриване
  11. Най-вкусните банички които някога съм ял. Точно класическите банички от едно време, но по вкусни заради истинското сирене и масло.Много, много благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  12. Еее, страхотно!
    Благодаря Ви за обратната връзка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...