Продукти:
около 500 г гъби - подходящи за пълнене
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
200 г спанак
6 с. л. течна сметана
100 г кашкавал
6-7 клончета магданоз
30-40 г масло
4 с.л. олио
галета за поръсване
1 ч.л. джоджен
черен пипер
сол
Пънчетата се отделят от гъбите и се нарязват на ситно. Лукът и чесънът се почистват и нарязват. Спанакът се почиства от дръжките и жилките, измива се и се нарязва на ситно. Кашкавалът се настъргва. Олиото и маслото се загряват и в тях се изсипват лукът и чесънът. Посоляват се. Изпържват се добре. Прибавят се нарязаните пънчета от гъбите. Готви се още 5 минути и се слага спанакът. Готви се, докато омекне. Сипва се сметаната и се разбърква. Отстранява се от огъня и се оставя малко да се охлади. Добавят се подправките, кашкавалът и нарязаният магданоз. Сместта се разбърква добре.
Гъбите се измиват и леко се посоляват. Поставят се в намаслена тава и се слагат леко да се запекат-докато си пуснат малко сок. Изваждат се и сокът от тях се изсипва. Пълнят се с приготвената смес. Подреждат се обратно в тавата и се пекат.
Пълнени гъбки за мен е равно на вкусотия:))).Илиана, твоите изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриване