Рецептата за този сладкиш видях в Меню. Тъкмо си бях купила една консерва с ананас, без да имам ясна идея какво точно ще правя с него. Там не изясняват ананасът суров ли е или от компот и аз реших, че смело мога да сложа този. Направих още една промяна. Сложих повече масло и брашно и пропуснах канелата, а прибавих ванилията. Резултатът е много вкусен!
Продукти:
200 г ананас, нарязан на ситно
100 г стопен тъмен шоколад
150 г меко масло
1 ч. ч. пудра захар
3 яйца
2 с. л. ром
1 1/2ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
2 ванилии
50г стопен шоколад за гарниране
Маслото се разбива на пяна със захарта. Добавят се едно по едно яйцата. Слага се ромът.
Брашното се смесва с бакпулвера, солта и ванилията. Сипват се в маслената смес, която се разделя се на две. Към едната част се прибавят ананасовите парченца, а към другата – шоколадът.
Правоъгълна форма или тавичка - аз използвах малка тавичка с диаметър 20 см, се покрива с хартия за печене. На дъното се сипва тъмния слой и върху него – ананасовия. Изпича се в загрята фурна на 180° С за 20-30 мин. Когато изстине, се нарязва чета и се поръсва с пудра захар и разтопен шоколад.
Брашното се смесва с бакпулвера, солта и ванилията. Сипват се в маслената смес, която се разделя се на две. Към едната част се прибавят ананасовите парченца, а към другата – шоколадът.
Правоъгълна форма или тавичка - аз използвах малка тавичка с диаметър 20 см, се покрива с хартия за печене. На дъното се сипва тъмния слой и върху него – ананасовия. Изпича се в загрята фурна на 180° С за 20-30 мин. Когато изстине, се нарязва чета и се поръсва с пудра захар и разтопен шоколад.
Много изкушаващо, Илианка!
ОтговорИзтриванеНаистина не винаги разбираш
за продуктите!
Напоследък съм на вълна "ананас" и то суров!
Страхотен е!
Хубав уикенд!
И аз харесвам суров ананас, Дани.
ОтговорИзтриванеНо имах вече вкъщи този и реших да го използвам. Не знам, ако се сложи суров, дали ще успее да се изпече добре.
И аз да се включа към любителите на ананас...
ОтговорИзтриванеЧудесен сладкиш,Илианка,
много аромати и допълващи се вкусове.
Поздрави и много усмивки, Диана
Много ароматен сладкиш!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта!
Сърдечен поздрав!
Благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеhubavo izglezhda, a i obi4am ananas...
ОтговорИзтриванеТази вечер приготвих този сладкиш, бях си го набелязала от няколко дни и съм доволна - съвсем лек вкус, ненатрапчив, приятно ананасово-шоколадов :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :)
ОтговорИзтриванеМилена, радвам се, че ви допада.
На нас също много ни хареса и свърши без време :)