сряда, 5 януари 2011 г.

Друсан кебап с гъби



Продукти:

1 кг свинско месо (най-добре от врат)
500 г гъби
4 големи глави лук
50 мл олио или свинска мас
1 суха чушка
черен пипер
сол

Свинското месо се нарязва на малки парченца. Мазнината се сгорещява и месото се изпържва в нея. Прибавят се нарязаните гъби и ястието се готви, докато се изпари водата, която са пуснали гъбите. Слага се нарязаната на ситно суха чушка и се изсипва нарязаният на полумесеци лук. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Захлупва се с капак и се задушава докато омекне лукът, като през това време не се бърка, а съдът се друса няколко пъти с две ръце. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...