Обичам месо с ориз на фурна. По принцип приготвям пилешко, но днес имах едни свински ребърца, които трябваше да сготвя някак. Харесва ми, когато месото е добре изпечено и има хрупкава коричка, а оризът е дебел и пухкав :)
Продукти:
около 700 г свинско месо (при мен бяха ребра)
1 1/2 ч.ч. ориз
1 голяма глава лук
1 по-голям морков
5 зърна черен пипер
3-4 зърна бахар
чубрица
смлян черен пипер
сол
Месото се измива и се нарязва. Слага се да се вари в топла вода. Отпенва се и се прибавя 1/4 глава от лука, парче от моркова - около 1/3, черния пипер на зърна, бахар и малко сол. Оставя се да се свари.
Останалата част от лука се нарязва на ситно. Нарязва се и морковът. Слагат се да се изпържат в 3 с.л. олио. След това се добавя почистеният и измит ориз и се пържи, докато оризът си промени цвета. Сипват се 3 ч.ч. от бульона, слага се чубрица и черен пипер на вкус и се посолява, ако е нужно. Премества се в тава и отгоре се нарежда свареното месо. Пече се в загрята фурна.
Останалата част от лука се нарязва на ситно. Нарязва се и морковът. Слагат се да се изпържат в 3 с.л. олио. След това се добавя почистеният и измит ориз и се пържи, докато оризът си промени цвета. Сипват се 3 ч.ч. от бульона, слага се чубрица и черен пипер на вкус и се посолява, ако е нужно. Премества се в тава и отгоре се нарежда свареното месо. Пече се в загрята фурна.
izgezhda mnogo vkusno i mi napomnja na baba...
ОтговорИзтриванеa tova kolko vreme trqbva da se peche ?
ОтговорИзтриванеПече се, докато оризът поеме всичкия бульон и стане готов.
ОтговорИзтриванеМного ми харесват всички ваши рецепти! А трябва да отслабвам.
ОтговорИзтриванеВсичко става хубаво,с вашите рецепти,браво!!!!
ОтговорИзтриване