събота, 1 декември 2012 г.

Пилешки хапки със зеленчуци

Тези дни Ванката - Иван Пейчев показа едни страхотно изглеждащи пилешки хапки със зеленчуци.
Не издържах на изкушението и бързичко забърках и аз подобни. Мъничко промених неговата рецепта. Сега ви предлагам моят вариант.

Продукти:

около 800г пилешко филе
2 глави лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 моркова
200 г гъби
15 бр. зелени маслини

марината за месото: подправка за месо - каквато предпочитате, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин

за зеленчуците: отново от подправката за месо, зехтин - около 3 с.л., 1 ч.л. горчица и 1 ч.л. оцет

Месото се нарязва на хапки, поръсва се с подправката, соевия сос, бялото вино и зехтина. Оставя се за два часа в хладилника. Зеленчуците се нарязват на ивици и се смесват с останалите продукти. Разбъркват се хубаво да се смесят и се прибират в хладилника.
След два часа се загрява сух тиган. В него се запичат пилешките хапки от всички страни. Изваждат се и на тяхно място се слагат зеленчуците, изцедени от сока и се готвят около 3-4  минути. Понеже зеленчуците са много, аз ги разделих на три порции, защото не се събраха в тигана.
Това е. Добър апетит!

6 коментара:

  1. Имам слабост към тази комбинация на пилешко със зеленчуци! Много ми харесва предложението за предварително мариноване на зеленчуците!
    Ще се пробва!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. И мен ме съблазни точно с това Ванката, но за сега удържам фронта, ако че ми казва лакомница :)))
    Ама не знам до кога ще устискам... сега и ти дразниш тук, пак са ми пред очите тея крехки месца, пък и лимонче предлагаш...хм!
    Хубава неделя и от мен, Илианка! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  3. Много красиво поднесено! Илианче, комбинацията е любима, но виждам новости в рецептата и задължително ще опитам и така. Благодаря ти и хубав ден!
    П.С. Блокирах си профила във фейсбук и не мога да ползвам пълните функции. Благодаря ти, за отразяването на моята питка и на всички мили коментари!

    ОтговорИзтриване
  4. Май всички обичаме тази комбинация- при теб тя изглежда прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Илианка! Ако за тази рецепта използвам замразени зеленчуци, необходимо ли е да ги задуша под капак с водичка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      за такъв тип рецепта не бих заменила пресните зеленчуци, защото идеята тук е да се запържат малко, но да останат хрупкави. Ако ги задушите предварително, хрупкавост няма да се случи. Ако нямам пресни чушки, бих пробвала само с лук, морков и гъби, които са лесно откриваеми в момента. Гарантирам, че отново ще се получи много вкусно ястие.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...