неделя, 9 декември 2012 г.

Пилешки дробчета с домати на фурна

Продукти:

около 500 г пилешки дробчета
3 глави лук
1 ч.ч. настъргани домати или от консерва
4 с.л. доматено пюре
1 чушка
брашно за овалване
черен пипер
джоджен
сол

Пилешките дробчета се измиват и се нарязват. Поръсват се с брашното. В тиган се загряват 3 с.л. олио и в тях се изсипва нарязаният на полумесеци лук. Пържи се 3-4 минути и се слагат дробчетата. Готвят се, колкото да променят цвета си. Доматите се смесват с пюрето и се разбъркват хубаво. Чушката се нарязва и се изсипват се при дробчетата. Прибавят се подправките и ястието се изсипва в тавичка. Пече се до готовност на дробчетата. 

3 коментара:

  1. Моята дъщеря често готви така дробчета, но ги пържи. Твоята идея е много по-добра - и по-здравословно, и по-вкусно!
    Така апетитно изглежда в този гювеч!
    Илиянче, спорна седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам пилешки дробчета и всяка различна рецепта е добре дошла, особено, когато е толкова вкусна като тази! Поздрави!

    ОтговорИзтриване