Продукти:
500 г гъби
150 г пилешко месо от бут или филе
3-4 с.л. ситно нарязан лук
1 с.л. зехтин
2 с.л. краве масло
4-5 клончета магданоз
Сол
Черен пипер
Кашкавал
Парченца масло за печенето
Махват се пънчетата на гъбите и се нарязват ситно. Месото също се реже на много ситно. Зехтина и маслото се загряват и в тях се изпържва лукът. Добавя се месото и се пържи при непрекъснато бъркане, докато стане напълно готово за ядене. Накрая се слагат нарязаните пънчета, готви се още две-три минути, като се разбърква. Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Гъбите се измиват и се пълнят с приготвената плънка. Подреждат се в тавичка, на дъното на която се сипва малко вода – около половин пръст. Към водата се добавят няколко парченца масло. Пекат се в загрята фурна. След като станат готови, отгоре се поставя по парченце кашкавал и се връщат във фурната да се запекат.
Илианка,чудесна рецепта,лесна, бърза и вкусна!Приятен ден!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва, Катерина!
ОтговорИзтриванеХубав да бъде и твоят ден :)
Харесвам всичко, което правиш, затова избрах теб, като човек, заслужаваш наградата, която аз получих и ти я препращам с най-хубави пожелания:)
ОтговорИзтриванеХубава седмица ти желая:-)!
Благодаря от сърце, Мъхче!
ОтговорИзтриване