Продукти:
1 голяма глава лук
2 по-малки патладжана
2 тиквички
1 морков
2 домата
5-6 скилидки чесън
Риган
черен пипер
сол
Лукът се нарязва на ситно. Патладжаните, тиквичките и морковите се режат на кубчета. Чесънът се почиства и нарязва на не много ситно. Доматите се настъргват. В 4-5 с.л. загрято олио се изпържват лукът и морковите. Добавят се патладжаните и се пържи още две-три минути, като се разбърква. Сместта се прехвърля в глинен гювеч или в иена. Прибавят се тиквичките, доматите и чесъна. Добавят се подправките. Разбърква се хубаво и се пече до готовност.
Накрая се поръсва с магданоз.
Аз го поднесох с домашно овче кисело мляко и овче сирене. Комбинацията много ми хареса.
Любимо лятно ястие:)
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!
Илиана, чудна гозба си направила! :) Ще се пробва!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятен уикенд! :)
Миро
Благодаря ви!
ОтговорИзтриванеПоздрави и на вас :)
Ммм, Илианка, обичам подобни леки и сигурна съм - страшно вкусни ястия!
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни ти желая!
Хубав неделен ден, Мариета!
ОтговорИзтриване