събота, 16 юли 2011 г.

Пилешко с чушки и яйца





Днешното предложение е за бърз обяд или вечеря. Количеството на продуктите е ориентировъчно за две порции. Разбира се, винаги можете да ги увеличите. Аз използвах пресни чушки, които можете да замените с печени, ако ги предпочитате. Също така за тази рецепта можете да използвате месо от останало печено или сварено пиле, или пък да сложите сурово.


Продукти:




1 бр. пилешко филе или пържола от бут
6-7 чушки
1 домат
4 яйца
3-4 сл.л олио
сол
магданоз

соев сос (по желание)

Чушките се режат на ивички. Месото - на хапки. Доматът се обелва и се нарязва на кубчета. Яйцата се разбиват леко. Мазнината се загрява силно и в нея се изсипва суровото месо. Изпържва се до готовност. Слагат се чушките и се готви още 3-4 минути, като се бърка често. Ако искате, тук е мястото да добавите лъжица соев сос. Изсипват се и доматите и ястието се оставя да се готви, докато остане само на мазнина. Изсипват се яйцата и се бърка енергично, докато яйцата се сготвят - по важе предпочитание, по-сухи или по-сочни. Поръсва се с нарязан магданоз.

Ако използвате предварително сварено или печено месо, то първо изпържете чушките и тогава добавете месото и останалите продукти.

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Илиянка, представям си само колко е вкусно това месце, не съм опитвала обаче да прибавя и яйца, интересно решение!
    Хубав неделен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариета, идеята ми хрумна спонтанно. Обаче се получи бързо и вкусно ястие.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...