неделя, 28 ноември 2010 г.

Типови хлебчета



Продукти:

20 г мая
300 мл топла вода
1 ч.л. мед
1 с.л. сол
5 с.л. олио
около 600 г типово брашно

краве масло или маргарин за намазване


Маята се разтваря във водата и от избоените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Разделя се на осем части. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с масло или маргарин. Навива се на рулце и се поставя в намазана с олио тава. Така приготвените хлебчета се пекат в загрята на 180* фурна до зачервяване.








Получиха се много мекички и много вкусни хлебчета, които са много подходящи и за сандвичи.

2 коментара:

  1. А и с тази луканка, която наднича,
    става много изкусително!

    ОтговорИзтриване
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване