вторник, 23 ноември 2010 г.

Ориз с праз и маслини


Продукти:

1 стрък праз
1/2 ч.ч. ориз
25 черни маслини
5 с.л. домати от буркан (може и пресни, нарязани)
3 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. вода
сол
черен пипер
чубрица
няколко клончета магданоз

Празът се нарязва на ситно и се изпържва в загрятото олио. Добавя се почистеният и измит ориз. Изпържва се добре. Прибавят се доматите и маслините, разбърква се и се налива водата. Посолява се и се слагат подправките на вкус. Ястието се изсипва в тавичка - продуктите се събират в малка тавичка, и се слага да се пече.

3 коментара:

  1. Малка доза, Илианка :)Много ми харесва това ти предложение, обичам маслини с ориз, а така с праз - звучи интересно.

    Лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, обожавана рецепта :)
    Благодаря ти, че ми я припомни!

    Специално за Пепчо :
    какво е зимно време ориз без праз :)

    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Малка била дозата...
    Ми като си ям сама, си правя по мъничко, за да ми е разнообразно :)

    Благодаря ви :))

    ОтговорИзтриване