вторник, 2 ноември 2010 г.

Свински ребра с кисело зеле


Продукти:

750 г свински ребра
1 кисела зелка (не много голяма)
3 стръка праз
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. доматено пюре
чубрица
черен пипер
сол
1 ч.ч. зелев сок
1 суха чушка
1/2 к.ч. олио или свинска мас


Ребрата се нарязват и се изпържват в силно загрятата мазнина. Тъй като зелето носи доста мазнина, може вместо олио да използвате свинска мас. Ребрата се изваждат и в мазнината се изсипва нарязаният праз. Задушава се и към него се прибавя червения пипер и доматеното пюре. Разбърква се добре. Прибавя се нарязаното на ситно кисело зеле, нарязаната суха чушка и подправките. Разбърква се. Половината от сместта се изсипва в глинен гювеч. Отгоре се подреждат ребрата и се покриват с останалото зеле. Залива се със зелевия сок. Слага се да се пече, като фурната не бива да е предварително загрята.

4 коментара:

Лилия каза...

Направено е!

Dani каза...

Илианка, много ги обичам :)
А твоите са станали страшно апетитни!

катя каза...

Много ми харесват! Благодаря за рецептата :))

Iliana каза...

Лилия, много си бърза :)
Благодаря ви за коментарите!

Пожелавам ви прекрасен ден!