неделя, 21 ноември 2010 г.

Леща яхния


Продукти:


300 г леща
1 глава лук
1 морков
1 резен целина
1 глава чесън
1 ч.ч. настъргани домати (или от консерва)
5 с.л. олио
3 равни с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
чубрица
черен пипер
джоджен
сол

Лещата се измива и се слага да ври с около 1,5 л. вода. След като заври, се добавят нарязаните лук, морков и целина и почистените и измити цели скилидки чесън. Прибавят се и подправките. Когато водата поизври, доливайте, но по малко, за да може накрая да остане гъсто. Когато лещата е готова, се изсипват доматите и се готви още около 5 минути.

Олиото се сгорещява и в него се изпържва брашното. Добавя се червения пипер, разбърква се и се изсипва при лещата. Ястието се връща на котлона да заври, отмества се и се поръсва с магданоз.

Ако не харесвате брашното запържено, го размийте в малко вода и го добавете накрая. Върнете на котлона и оставете още за пет минути на тих огън.

Аз харесвам лещата по-гъста. Като на първата снимка. Но, ако на вас не ви харесва по този начин, намалете количеството на брашното.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...