събота, 22 май 2010 г.

Запеканка с пиле


Предлагам ви един вкусна рецепта, чрез която можете да оползотворите остатъците от сварено или печено пиле. Рецептата е пълна импровизация. Използвах наличните в хладилника продукти. Ако нямате например пресен лук и пресен чесън, можете да ги замените със стар. И така...


Продукти:

350 г сварено или печено пилешко месо
600 г сварени картофи
1 глава лук
5 стръка пресен лук
5 стръка пресен чесън
100 г гъби
1 морков
5 с.л. кетчуп
250 г кашкавал
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
40 г краве масло
сол
риган
черен пипер

Месото се нарязва на кубчета или се накъсва на ситно. Лукът, чесънът и гъбите се нарязват, а морковът се настъргва на най-ситно ренде. В малко мазнина се изпържват всички зеленчуци. Прибавят се месото и кетчупа. Разбърква се добре. Слагат се продправките на вкус. Картофите се нарязват на кубчета и се посоляват. Керамичен съд се намазва с масло и върху него се слагат половината картофи, като се притискат плътно. Изсипва се сместта с пилешкото и отгоре пак картофи. Останалото масло се слага на малки парченца върху картофите. Слага се да се пече.

Кашкавалът се настъргва и се смесва с разбитото яйце и прясното мляко. Когато картофките се запекат, ястието се залива с кашкавалената смес. Връща се във фурната и се пече докато придобие приятен загар.



2 коментара:

  1. Обичам импровизациите;) А тази е страхотна като идея:) Днес ще се възплзвам:) Благодаря и спокойна неделя;)

    ОтговорИзтриване
  2. Надявам се, че резултатът е успешен :)
    Радвам се, че те виждам тук!
    Спокойни празници и на теб!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...