четвъртък, 8 април 2010 г.

Домашна кокошка в гювеч


Продукти:
1/2 домашна кокошка
700 г картофи
2 големи моркова
250 г гъби
2 глави чесън
1/2 к.ч. олио
1/2 ч.ч. червено вино
1/2 ч.ч. вода
1 с.л.червен пипер
1 с.л.черен пипер
1 с.л. индийско орехче
10 зърна бахар
сол
Кокошката се нарязва на порции. Подправките се смесват - солта е на вкус. Взима се половината и с тях се подправя месото. Оставя се в хладилник за няколко часа. Колкото повече - толкова по-добре. Картофите, морковите и гъбите се нарязват на по-едро. Слагат се в гювеча и се прибавят останалите подправки, чесънът на скилидки и олиото. Разбърква се добре. Отгоре се слага месото. Полива се с червеното вино и водата. Слага се да се пече. Когато се готви в гювеч, препоръчително е да слагате ястието в студена фурна, за да не се спука гювечът. Пече се половин час на 250*, след това температурата се намалява на 150* и ястието се оставя във фурната за още два часа и половина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар