понеделник, 19 април 2010 г.

Коприва с бекон



Продукти:

300 г коприва
1 к.ч. ориз
200 г гъби
150 г бекон
1 връзка пресен лук
1 стрък пресен чесън
2 с.л. нарязан пресен джоджен
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус
3 с.л. брашно
7-8 с.л. олио
2 к.ч. вода

Копривата се почиства, измива се с топла вода и се нарязва. Нарязват се лукът, чесънът и гъбите. В загрятата мазнина се слагат лукът и чесънът. Изпържват се добре и към тях се прибавят гъбите и оризът. Пържи се докато оризът стане "стъклен". Накрая се добавя копривата. Трябва да се опари в мазнината. Махва се от котлона и се добавят подправките и разбитото с малко вода брашно. Всичко се разбърква и се изсипва в тава. Залива се с водата и отгоре се подреждат резенчетата бекон. Пече се до готовност на ориза. Ако е нужно, може да се добави още малко вода.

9 коментара:

  1. Илианка,
    Много вкусно и ароматно предложение!
    Поздрав и хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Илианка, честита нова дрешка на блогчето ти :) Много ми допада :)
    И рецептата ми харесва :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чеситта нова дрешка и от мен, Илианка!

    А това ядене изглежда много, много апетитно, май наистина ще превъзмогна страха си от коприва и ще пробвам.
    Поздрав най-сърдечен

    ОтговорИзтриване
  5. Илианка,
    честита нова премяна!!
    Много е апетитно и аз като Пепи
    ще трябва да се престраша:)
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно изглежда !
    И ястието,и новата визия на блога ти!
    Честито! :-)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря на всички!
    Прегръщам ви и аз.

    ОтговорИзтриване
  8. Илианка, страхотно вкусно местенце за споделяне на идейки и предизвикателства си сътворила. Влез в блогът ми, има награда за теб!

    ОтговорИзтриване