Продукти:
25 листа от лапад
1 връзка зелен лук или 1 глава стар лук
1 морков
1 домат (или от консерва)
1/2 ч.ч. фиде
1 к.ч. кисело мляко
3.л. олио
3 с.л. брашно
1 яйце
магданоз
сол
черен пипер
Лукът и морковът се нарязват и се слагат да се варят с малко сол. Десет минути след като са заврели, се прибавя почистеният, нарязан и попарен с гореща вода лапад и олиото. Когато всички продукти са сварени, се прибавя настъргания домат, а пет минути по-късно фидето и черният пипер. Супата се вари до готовност на фидето. Брашното се разбива с млякото и се прибавят към супата. Оставя се на котлона, колкото да заври и се отмесва. Оставя се малко да изстине и се застройва с яйцето. Поръсва се с магданоз.
Може да се сервира с гъсто кисело мляко или заквасена сметана.
Обожавам тези супи
ОтговорИзтриванеИ аз.
ОтговорИзтриванеЕдинствената постна супа, която не обичам, а обожавам :)
А ти ме подсети днес, че ми остана лапад от една плънка....
Прегръдка от мен :)
Прекрасна супа, Илианка,с любимия ми лапад!
ОтговорИзтриванеА и след това великденско похапване, ще се отрази добре!
Много полезна и зареждаща с витамини и минерали супа!
ОтговорИзтриванехубав и усмихнат ден Илианка!
аз слагам ориз вместо фиде-става супер
ОтговорИзтриванеAz i slagam nakraia i djojen - stava oshte po- aromatna......
ОтговорИзтриване