събота, 20 септември 2008 г.

Картофена запеканка


Продукти:


1,200 кг. картофи
300 гр. бекон
200 гр. гъби
300 гр. кашкавал
2 домата
50 гр. краве масло
150 мл. течна сметана
200 мл. прясно мляко
5 триъгълничета топено сирене
сол, черен пипер, риган

Картофите се сваряват. Обелват се и се нарязват на кръгчета. Беконът се реже на ситно, гъбите - на филийки, а доматите на тънки кръгчета. Тавата се намазва с мосло. Подрежда се ред картофи, беконът и гъбите и останалите картофи. Посоляват се малко най-отгоре. После се слагат доматите, леко посолени и се поръсват с парченца масло. Ястието се слага да се запече в гореща фурна. През това време сметаната се смесва с млякото и се слага да заври. Топеното сирене се нарязва на дребни парченца и се изсипва в сметаната и се бърка до разтопяването му. Добавят се подправките на вкус. Кашкавалът се настъргва. Когато ястието се запече, се изважда от фурната и се залива с млечната смес. Отгоре се поръсва с кашкавала и се връща да се допече докато хване апетитна коричка.

7 коментара:

  1. mnogo gotina recepta .pozdravleniq

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,

    тази вечер исках да направя някаква запеканка и ми хареса тази рецепта. Единствено мисля да променя заливката, като махна сметаната. Картофите ще настържа също, вместо на колелца. И всичко останало е идеално!
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз благодаря!
    Дано ви е било вкусно!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно е и в гювечета! Още по - вкусно на 4000 км от България. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Ех :) На толкова далеч...
    Да ви е вкусно!
    И аз благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за вкусната рецепта! На скоро търсех рецепта за вкусна запеканка, това беше най-подходящата за нашето семейство, всички останахме очаровани! Поздрави, Маги

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...