неделя, 25 септември 2016 г.

Паниран патладжан



Докато се наканя да направя панирани патладжани тази година и лятото взе, че свърши... Нищо де. Още не е късно за изпълнение и на тази сезонна рецепта. Не, че не можете да я приготвите и в друг сезон, но патладжаните, както и останалите зеленчуци нямат този прекрасен вкус.
Ако решите да правите тези панирани патладжани, се въоръжете с търпение. Поне аз хич не обичам да се клепя и да ми залепват по пръстите брашно, яйца и галета. Затова гледам да си спестявам тези преживявания, но ето, че се случва понякога и да се жертвам. 

Помърморих малко, оплаках се, сега да напиша и рецептата :D


Всъщност рецепта е силно казано, защото така и не измерих брашното и галетата, които сложих, но все пак, ето идеята.

4 патладжана 
около 1 ч.ч. брашно
около 150 г галета
4 яйца
сол

Патладжаните се нарязват - аз на кръгчета, но повече тая грешка няма да допусна :) На филийки по дължина ще се панират по-лесно и ще си спестите доста повече време. Дебелината е около половин сантиметър, но не повече, защото времето за пържене е кратко и няма да могат да се сготвят добре. Посоляват се хубаво и се заливат с вода. Оставят се около един час да си пуснат горчилката. Измиват се и се подсушават. 
В купа се разбиват яйцата, на друго място се изсипва брашното и на трето място галетата. 
Първо се потапят в брашното, после в яйцата и накрая в галетата.
За да ми е  по-лесно, аз първо овалвам всичките в брашно, след това ги потапям в яйцето и в галетата. Така подготвям всички, да са готови преди пърженето.
Пържат се в загрято олио до златисто.






2 коментара:

  1. Или,
    много отдавна не съм правила паниран патладжан.Доста мазнина отива при този бавничък процес .Но понякога се случва да се направи тази жертва.Чудесни патладжани са се получили, даже могат така да се запекат и на фурна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен ... изглежда неустоимо апетитен и вкусен.
    Много го обичам - заслужава си труда и всяка хапка.
    Благодаря, Илианка, поздрави и вдъхновени есенни дни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...