понеделник, 19 септември 2016 г.

ВРЕМЕ Е ЗА... РОК !!! В ЛОВЕЧ!

На 22 и 23 септември ще се проведе „Ловеч РокФест 2016”.

В него ще вземат участие 6 чуждестранни и 2 български групи. Концертите ще се състоят в две поредни вечери в двора на бившата ловешка казарма.



Предлагам ви  инфо за бандите, които ще забиват в Ловеч, както и любопитни факти, свързани с изискванията на звездите за напитки и храни.


„AXXIS“ е германска хеви метъл група, създадена в Дортмунд през 1988 г.Членове на бандата са Бернхард Вайс – вокали, Хари Ойлерс – синтезатор, Роб Шомакер - бас китара, Алекс Ланденбург – барабани, Марко Вриидт – китара. Музиката им е базирана на традиционните хеви метъл и рок течения от 70-те и 80-те години на двадесети век, като те успяват да намерят свой собствен стил, развиван от многобройните им изпълнения на живо. Уникалният глас на Бернхард Вайс допринася за успеха на групата.







„RAGE“ е германска хеви метъл група основана от Петер  Вагнер през 1984 г. През 1984 г., RAGE се формира под името Avenger. След издаването на дебютния си албум  през 1985 групата сменя името си на RAGE, защото вече има друга група в Англия, която използва същия псевдоним. Първият албум, който издават под новото име е през 1986 г. Настоящите членове  са Peter "Peavy" Wagner – вокали и бас, Marcos Rodriguez – китара и вокал и Vassilios "Lucky" Maniatopoulos - ударни и вокал. С многобройните участия на фестивали в цяла Европа това лято, както и турнетата на групата планирани за през есента на 2016 г. бандата ще отбележи една от най-натоварените и най-успешните години в историята си.


„SCARLET AURA“ е румънската група, която все още с името Aura разтопи сърцата на българската публика през 2014 г., когато спечелиха гласуването на публиката в първото издание на черноморски рок-конкурс "Битката на бандите". След този голям успех, групата е имала много големи концерти в страната ни, с което те декларират, че „имат най-верните и красиви фенове“.

Бандата AURA става Scarlet Aura след подписване на договор с промоутърска агенция за метъл музика от Лондон, която ги съветва да изберат уникално име. След дълго проучване избират  Scarlet Aura.

Scarlet Aura ни изненада за пореден път, когато Tarja Turunen обяви на официалния си сайт, че румънската групата ще се присъединят към нея в девет концерти заедно Angra и Vision.

В момента Scarlet Aura е в състав: Aura Danciulescu – вокал, Михай Danciulescu - соло китара и вокал, Каталин Унгуряну – бас-китара и вокал и Матиас Клаус – ударни.




"AN THEOS" е създадена през пролетта на 2010 г. Първата стъпка на групата е да подпише договор с "Rusidava Management". Агенцията, която помага на групата да „пораснат“ и да реализират много успешни концерти.
На 20 април 2013 г. "An Theos" пусна първия сингъл "Chemarea Strabunilor". Първият албум ще бъде издаден на 1-ви октомври 2016.
Групата има изяви в Румъния, Италия, Чехия, Унгария и България.
"An Theos" е в състав:
Еimas Lamya - вокал
Florin Costachita - вокал
Gabi Андрей - соло китара / бек вокали
Teddy Bejenaru - ритъм китара
Tudor N. - бас
Мelissa Ünal - клавиатури
Irina Movileanu - виола
Tudor U. - барабани 





КОНКУРЕНТ е българска рок групи основана през 1986 г. от Емил Анчев. Тя една от водещите рок групи в нашата страна с многобройни участия на живо, телевизионни изяви, радио изяви и интервюта за пресата. Едни от най-известните български рок музиканти са започнали кариерата си с групата.  Имат издадени 7 албума. Те са били предпочитана група за съпорт на световни имена като: WHITESNAKE, TOTO, DIO, DEEP PURPLE, GLEN HUDHES, URIAH HEEP, SCORPIONS, IRON MAIDEN и др., а през 2010 година беше избрана лично от екипа на AC/DC да свири пред легендарната група в София и Букурещ. Концерта в София и до днес държи рекорда за най-посетен концерт в България със 75 000-хилядна публика.





КИКИМОРА е българска група създадена през 2011 г. от Николо Коцев. Те са прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: "да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всeки концерт ". Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същинските проблеми на нашето съвремие.
Групата участва в много концерти с различни симфоничния оркестри.
През 2015 г. групата издава първия си албум. Концертира из страната и участва в съвместни изяви с гост-солисти - Джо Лин Търнър, Дуги Уайт и Йорн Ланде. Осъществяват концерт със Симфоничен оркестър - Сливен, като наблегна както на авторска музика, така и на произведения от Верди, Пучини и Бизе.

В състава на КИКИМОРА са:

Николо Коцев - китара

Александър Атанасов - вокал

Николай Тодоров - ударни

Николай Цветков - бас

Антоний Георгиев (гост музикант) - клавишни






В първата фестивална вечер от Lovech Rock Fest ще вземат участие музикантите от PRETTY MAIDS. Те са датска хард рок / хеви метъл група от Хорсенс, Дания. Създадена през 1981 г. от Ronnie Atkins и Ken Hammer. Нейни членове са: Allan Tschicaja – барабани, Kenneth Hansen – китара, Rene Shades – бас-китара, Ronnie Atkins – вокал. Датските хард рок/хеви метъл ветерани за трети път ще са в България, като през 2014 г. са били част от Kavarna Rock. Групата е свирила с банди като BLACK SABBATH, WHITESNAKE, DEEP PURPLE, ALICE COOPER, SAXON и METALLICA.






Unisonic са немска хард рок група основана на 10 Ноември 2009 от бившия певец на Helloween – Майкъл Киске, заедно с Денис Уорд и Коста Зафириоу от Pink Cream 69. По-късно към тях се присъединява и Манди Мейър от Gotthard. През 2011 към групата се включва и лидерът на Gamma Ray и съосновател на Helloween, Кай Хенсън. През 2012-а издават първото си EP Ignition (Запалване) последвано от първия им студио албум Unisonic през същата година. Вторият им албум  Light of Dawn се повявява през 2014-а. И двата им албума се представят добре в световните музикални класации. За тях това ще е второ гостуване в България, след като бяха част от Kavarna Rock 2015.


 

Всяка от бандите на Lovech Rock Fest 2016 има своите предпочитания и изисквания за кетъринга. Дълъг списък от изисквания и препоръки е пристигнал при организаторите. Всички музиканти държат на прясно кафе, фрешове, минерални води и различни видове алкохолни и безалкохолни питиета.
Германците от UNISONIC например желаят да имат сервитьор на разположение през целия ден, както и напълно автоматична кафе машина. Още – зелен чай, ниско маслено прясно мляко, колбаси, печено говеждо, сирена, плодове и пресни зеленчуци.
Денис Лард, басист на UNISONIC, яде само пилешко месо или риба. Изрично се споменава, че готвачът не трябва да използва вкусовата добавка натриев глутамат (Е621).
Купонът трябва да завърши с пици за 12 човека, като 25 % от тях да са вегетариански.
Със сериозно количество бира се подсигуряват от PRETTY MAIDS – 45 бутилки бира Tuborg и Heineken. Желаят и 10 бутилки от безалкохолното питие Mountain Dew (без заместители като Спрайт или 7up).
В гримьорната им трябва да има плодове, сандвичи и по една бутилка джин, водка, бяло и червено вино, една бутилка Jack Daniels, като то да не се заменя с друго и абсолютно никакъв скоч.
Германската хеви метъл група AXXIS наред с всичко останало държи на сварени и бъркани яйца, мюсли и корнфлекс, сладкиши като кексчета, „Марс“, „Милки уей“.
Германците от RAGE са предпочитат прясно приготвена храна, качествено сухо бяло и червено вино, бутилка Chivas Regal и искат да опитат местна българска бира, която в случая ще е „Леденика“.
Почти всички включват в менюто етикета „low fat" – като нискомаслени плодовите млека и масла. Някои направо отбелязват „no junk food“ тоест, без нездравословна храна.

Ето и пълната програма по дни и часове:



22 септември (четвъртък)


16:30 отваряне на вратите
17:30-18:15 SCARLET AURA
18:30-19:15 КОНКУРЕНТ

19:45-21:00 AXXIS
21:30-23:00 PRETTY MAIDS




23 септември (петък)



16:30 отваряне на вратите
17:30-18:15 AN THEOS
18:30-19:15 КИКИМОРА
19:45-21:00 RAGE
21:30-23:00 UNISONIC


Цените на билетите за „Lovech Rock Fest“ са:

20 лева – еднодневен билет

30 лева  - двудневен билет

Билетите могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM  в цялата страната: PICCADILLY, Office1Superstore, GERMANOS, OMV, TECHNOMARKET, TECHNOPOLIS, магазини НА ТЪМНО, USIT COLORS, книжарници Booktrading, НДК, Книжен център Greenwich, Мюзик център – Пловдив, Туристически Информационен Център - Ловеч (на Покрит мост), на касата на Ловчанско читалище "Наука-1870" и в пощенските станции, както и онлайн на www.eventim.bg.



Теренът на бившата казарма в Ловеч ще бъде превърнат в малък фестивален град, където ще има определено място и за палатков лагер за феновете.

*По материали и снимки от сайта на Община Ловеч.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...