сряда, 4 май 2016 г.

ЛЮЛЯКОВИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ – ЛОВЕЧ 9 - 11 МАЙ 2016 ГОДИНА


ЛЮЛЯКОВИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ – ЛОВЕЧ
9 - 11 МАЙ 2016 ГОДИНА

Люляковите музикални вечери са част от културната програма за честването на 11 май – Ден на светите братя Кирил и Методий и празник на гр. Ловеч.
Събитието се организира от Драматичен театър – Ловеч и Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“, с изключителната финансова подкрепа на Община Ловеч.
Люляковите музикални вечери ще бъдат открити на 9 май от 19.00ч в Драматичен театър – Ловеч. Организаторите са подготвили за жителите и гостите на люляковия град три вълнуващи музикални вечери.

9 МАЙ – 19.00 Ч. – ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР - ЛОВЕЧ
„КАРМЕН“ ПО МУЗИКА НА БИЗЕ – ШЧЕДРИН
И „РАПСОДИЯ В СИНЬО“ ПО МУЗИКА НА ДЖОРДЖ ГЕРШУИН
Хореография: Риолина Топалова
БАЛЕТЕН СПЕКТАКЪЛ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ
Балетът на Софийската опера представя  прочутата творба „Кармен – сюита”, написана от композитора Родион Шчедрин - великолепна интерпретация на  гениалната музика на Жорж Бизе.
Балетът „Кармен-сюита” е създаден специално за голямата руска балерина Мая Плисецкая, хореограф и режисьор е Алберто Алонсо, а премиерата е в Болшой театър през април 1967 г. Преди повече от четиридесет години този спектакъл е показан и на Софийска сцена, при гастрол на Кубинския национален балет. Ролята на Кармен претворява друга голяма балерина – Алисия Алонсо.
Незабравимата „Рапсодия в синьо" от Джордж Гершуин ще бъде представена  в завладяващата интерпретация на хореографа и режисьора Риолина Топалова.
В пълна хармония със символиката и посланията на неостаряващата рапсодия са декорът и визията на мултимедията.

10 МАЙ – 19.00 Ч. – СЦЕНА НА ЛОВЕШКА СРЕДНОВЕКОВНА КРЕПОСТ
ЛАТИНО ФИЕСТА
КОНЦЕРТ НА БИГ БЕНДА НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО
Диригент: Антони Дончев
Солисти: Калин Вельов, Ирения Васкес и Мартин Ташев

Биг бендът на Българското национално радио ще представи завладяваща "Латино фиеста" на сцената на Ловешката средновековна крепост. Огнените латино ритми – боса нова, самба, ча-ча, салса, мамбо и бугало ще завладеят публиката с изпълненията на перкусиониста Калин Вельов,темпераментната кубинка Ирения Васкес и вокалиста на "Тумбаито" Мартин Ташев. В програмата са включени произведения на Чик Кърия, Дизи Гилеспи, Атанас Бояджиев и много други.



11 МАЙ – 19.00 Ч. – СЦЕНА НА ЛОВЕШКА СРЕДНОВЕКОВНА КРЕПОСТ
ПЕСНИТЕ НА ФРАНК СИНАТРА
КОНЦЕРТ НА ДЪРЖАВЕН СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР - ШУМЕН
Солист:Васил Петров
Диригент: Левон Манукян
Аранжименти: Левон Манукян и Георги Милтиядов
Държавен симфоничен оркестър – Шумен с концерта „Песните на Синатра“представя една далечна във времето, но близка до сърцата епоха.
Американските стандарти ще прозвучат в съвсем нови аранжименти с богатството на симфоничната музика в чест на вековния юбилей от рождението на Франк Синатра.
Ще чуем вечните хитове на Синатра - от романтичната "Summertime", "Over and Over (The World we know), през суинг хитовете Fly Me to the Moon и New York, New York, до боса новата The Girl from Ipanema, с който той се превърна в легенда.

Билети за спектаклите могат да се закупят от касите на театър и читалището на цена от 4.00 лв.

При неблагоприятни метеорологични условия концертите на 10 и 11 май ще се проведат в Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“ и Драматичен театър – Ловеч.


Междувременно супергрупата  „Легендите“ ще изнесе голям безплатен рок концерт в центъра на Ловеч по повод Празника на града.  В „Легендите“  влизат Константин Марков и Стенли (ТАНГРА), Йордан Караджов (СИГНАЛ), Константин Цеков (ФСБ), Димитър Кърнев (D2) и Любо Киров (ТЕ).  На своите концерти музикантите изпълняват любими на няколко поколения рокфенове песни. Събитието е планувано за 10 май, вторник.

4 коментара:

  1. Наистина люляците в Ловеч са толкова много, а тези вечери се представям какво удоволствие са - вълшебни аромати и музика. Прекрасни празнични дни, Или!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, кога ли ще ме отвее вятъра в Ловеч?:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, кога ли ще ме отвее вятъра в Ловеч?:)
    Поздрави!
    При нас пък в момента има "София Мези" :))

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни люлякови вечери, Или.Чудесна е програмата, а и Ловеч е едно чудесно местенце.Само веднъж съм го посещавала, но ми хареса.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...