понеделник, 2 май 2016 г.

Яйца по мъжки или какво да правим с останалите яйца от Великден


Покрай Великден често се случва да остават сварени яйца. Поне у нас. А може би и на доста други места :)
Днес ви предлагам вкусен начин да ги оползотворите и да си приготвите вечеря. Е, разбира се  рецептата за яйца по мъжки може да се приготвя не само около Великден. Достатъчно вкусни и бързи са тези яйчица, за да се приготвят по всяко време. Стига да има гладни :)

Продукти:

6 твърдо сварени яйца
30 г краве масло
2 с.л. олио
сол
1 к.л. червен пипер
1-2-3 скилидки чесън (въпрос на вкус - може и повече)
черен пипер
щипка чубрица
























Яйцата се обелват внимателно за по-добър външен вид. :)
Или пък не чак толкова, ако бързате :) и се разполовяват по дължина.

Маслото и олиото се загряват в тиган. Вътре се слагат половинките яйца и се пържат под капак по около 2 минути от всяка страна. Внимавайте докато ги обръщате, за да не излязат жълтъците. Мърдат доста :) Изваждат се от тигана и се посоляват леко. След това останалото  масло също се посолява и се прибавя счукания чесън и червения пипер. Оставя се за кратко на котлона и се отмества. поръсва се малко чубрица. част от този вкусен сос се слага на дъното на чиния и отгоре се подреждат яйцата.

Това са всички подробности за приготвяне на тази вкусна и бърза рецепта за яйца по мъжки. Няма нищо случайно в името... нищо.

Вървят много и с кисело мляко в добавка.

3 коментара:

  1. Чууудесна идея. Останаха ми толкова много яйца, които никой не иска да яде :D

    ОтговорИзтриване
  2. Звучи вкусно, с масълце:)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна идейка за използване на останалите яйца! Бравоооооо.......

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...