събота, 21 май 2016 г.

Свински уши на скара


Сигурно на мнозина тази публикация няма да допадне, но да ви кажа честно, не знаят какво пропускат.
Баща ми е специалист на тези уникални мезета и аз ги ям откакто се помня. Свински ушенца, свински краченца... чудна история. Само пача не обичам, но то е заради многото чесън и оцет  вътре.
А в Стара Загора свинските уши на скара са класика и можеш да си ги поръчаш в заведение. Чудно мезе. И аз бях там, и аз ядох! Сервират ги със соев сос, но на мен са ми по-вкусни натурални.
Всъщност няма нищо сложно в приготвянето им.


Продукти:

4 бр. свински уши (количеството всъщност можете да си определите и сами - могат да са 2 или 6, или повече)
сол
по желание лук
лимон
соев сос

Свинските уши се сваряват с малко сол - около 40 минути. Добре е да останат леко жилави, а да не се преваряват, за да не залепнат за скарата. Изваждат се, охлаждат се за кратко и се нарязват на големи парчета.
Пекат се на силно загрята скара от двете страни, докато се запекат хубаво. След като се изпекат, се нарязват на ивички или на парчета, каквито ви харесват.
По желание се сервират с лук, лимон и соев сос.

Ами това е. Свинските уши на скара са готови.


6 коментара:

  1. Подкрепям мнението за този невероятен деликатес, любим ми е от детските години!

    ОтговорИзтриване
  2. ииии наздраве!
    Аз ги обичам с лук, черен пипер, малко кимион :) Но и на твоите кандисвам.
    Ил, опитай желирана свинска пача - т.е. всичките тия работи ,със съвсееем малко от булона, напълно охладени - режеш, ядеш и мислено ми благодариш :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мале, за тази чинийка ще измина 1000 км, да знаеш! Обичам!
    За друго дойдох, а ще поостана тук:))) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще опитам, Пеп :) Ще опитам.

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм опитвала, но ми звучи добре:), обичам пача.

    ОтговорИзтриване