петък, 23 септември 2011 г.

Леща със свинско

Продукти:

около 600 г свинско месо
300 г леща
1 глава лук
1 морков
1 малка червена чушка
парче целина (може да се пропусна, ако нямате)
1 домат
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
чубрица
черен пипер
щипка мащерка
джоджен
магданоз

Месото се измива и нарязва на парченца. Режат се и зеленчуците. Месото се слага да се изпържи в 3-4 с.л. олио като се посолява леко. Ако пусне сок, се оставя да изври и да остане само на мазнина. Тогава се слагат нарязаните зеленчуци, оставят се да се задушат леко и се добавя червения пипер. Разбърква се и се залива с 3 ч.ч. топла вода. След като ястието заври, се слага изчистената и добре измита леща. Оставя се да ври. Вари се докато лещата и месото се сварят добре. Ако има нужда, може да се добави още вода, но внимавайте да не стане прекалено рядко. Доматът се обелва и нарязва на ситно. Слага се в ястието заедно с подправките. Оставя се да ври още около пет минути. Отмества се от огъня. Оставя се леко да изстине и се поръсва с магданоз.

8 коментара:

  1. What a great meal.Only piece of home baked bread and enjoy:))

    ОтговорИзтриване
  2. Yes, piece of bread... I didn't have enough time for bread.

    ОтговорИзтриване
  3. Не ми беше хрумвало да съчетавам леща с месо, обаче така както ми даваш тази идея, осъзнавам, че всъщност е страхотна, а и мъжът ми ще прегърне идеята:-)
    Благодаря ти, Илиана!
    Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно съчетание, ще се пробва:)

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се, че ви харесва съчетанието. Вкъщи допадна на всички :)

    ОтговорИзтриване
  6. М-м-м ...леща! и заедно със свинско, става добра комбинация!

    ОтговорИзтриване
  7. Има ли значение какво е свинското?

    ОтговорИзтриване
  8. Аз обикновено ползвам плешка, но съм сигурна, че ще стане вкусно с всяко друго :)

    ОтговорИзтриване