Продукти: 250 гр. меко масло 1 чаена лъжичка сол 1 яйце 3/4 к. ч. прясно мляко около 1/2 кг брашно настърган кашкавал
От брашното, жълтъка, прясното мляко, маслото и солта се омесва еластично тесто। Разточва се кора с дебелина 1 см, нарязва се на форми по желание। Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се поръсват със ситно настъргания кашкавал। Пекат се в предварително загрята до 175* фурна, докато станат златисти।
Илианка, много хубави са ти станали соленките!И не изглеждат трудни за правене - ще ги пробвам ;).
ОтговорИзтриванеАелис, наистина се правят много лесно и са бързи. Единствено подреждането на кашкавала ме забави малко :)
ОтговорИзтриванеexquisitas me encantan se ven muy lindas,cariños.
ОтговорИзтриванеGracias Rosita!
ОтговорИзтриване