Обичате ли лесни, бързи и икономични сладкиши? И аз обичам Скоро Мария пусна рецептата за тези хапки. Естествено не се стърпях и ги приготвих. Само че при мен се получиха във вид на пастички. Много са вкусни. Да знаете.
Продукти:
За тестото:
2 ч.ч. кисело мляко
1 ½ ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
Около половин чаша счукани орехи
За тестото:
2 ч.ч. кисело мляко
1 ½ ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
Около половин чаша счукани орехи
За шоколадовия сос:
125 гр. масло
3 с.л. какао
3 с.л. вода
6 с.л. захар
ванилия
Млякото се смесва със захарта и се разбърква добре। Добавя се содата – предвидете си по-дълбока купа, защото когато прибавите содата и я смесите с млякото, то шупва. Последно се прибавя пресятото брашно и се разбърква хубаво. Получената смес се изсипва в тава застлана с хария за печене, намазнена с олио и наръсена с брашо. Заглажда се равномерно с лъжица. Пече се в предварително затоплена фурна на 170°. Като истине се нарязва на хапки или пастички. Поръсва се със счуканите орехи. Продуктите за заливката се смесват и се слагат на котлона. Готово е, когато маслото се разтопи и се получи хубава, гладка, шоколадова смес. Сладкишът се залива равномерно и се оставя глазурата да се стегне.
При мен се получи по-скоро шоколадов сос, който не стегна така, както при Мария. Но може би проблемът е от маслото. И въпреки това стана много, много вкусно, защото попи много добре.
125 гр. масло
3 с.л. какао
3 с.л. вода
6 с.л. захар
ванилия
Млякото се смесва със захарта и се разбърква добре। Добавя се содата – предвидете си по-дълбока купа, защото когато прибавите содата и я смесите с млякото, то шупва. Последно се прибавя пресятото брашно и се разбърква хубаво. Получената смес се изсипва в тава застлана с хария за печене, намазнена с олио и наръсена с брашо. Заглажда се равномерно с лъжица. Пече се в предварително затоплена фурна на 170°. Като истине се нарязва на хапки или пастички. Поръсва се със счуканите орехи. Продуктите за заливката се смесват и се слагат на котлона. Готово е, когато маслото се разтопи и се получи хубава, гладка, шоколадова смес. Сладкишът се залива равномерно и се оставя глазурата да се стегне.
При мен се получи по-скоро шоколадов сос, който не стегна така, както при Мария. Но може би проблемът е от маслото. И въпреки това стана много, много вкусно, защото попи много добре.
Аз имам молба, може ли да предложиш нещо също толкова прекрасно, но за диабетици :)
ОтговорИзтриванеЗа диабетици бих препоръчала кухнята на Жоро. Вижте ето тук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2532.msg64040.html
ОтговорИзтриванеРецептите му са чудесни, многократно изпитани.
Илианка, много апетитни са тези хапки, ще взема да ги пробвам :)))Изглеждат толкова сочни и примамливи ммммм.......
ОтговорИзтриванеТака е, Елена. Топят се в устата. Много са хубави.
ОтговорИзтриванеСвалих си рецептата и задължително ще го пробвам - изглежда чудесно.
ОтговорИзтриванеИлиянка, супер са станали!
ОтговорИзтриванеХаресаха ви се нали?
Слънчеви поздрави от мен!
Мария, сърдечни благодарности! Точно по мой вкус са :)
ОтговорИзтриванеМаги, пробвай, струва си.
Аз стопих шоколад с масло и го използвах за заливка,стана страхотно, благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриване