Днес в Ловеч се изсипа страшен дъжд. Какво да прави човек, когато си е вкъщи, а времето е лошо? В такива случай на мен ми идва вдъхновението да пека нещо. Сладко или солено - според настроението. Тази рецепта за чеснови рулца е в списъка ми от няколко дни. Ето, че дойде и нейния ред. Хлебчетата ухаят прекрасно и са много пухкави. Правят се лесно. Опитайте :)
Продукти:
За тестото:
Около 3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. топла вода
20 г прясна мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
За чесновата смес:
6 с.л. масло
2 с.л. намачкан чесън
5-6 стръка магданоз
Маята се разтваря във водата и от изброените продукти се замесва тестото. Оставя се да втаса. Маслото се смесва с чесъна и ситно нарязания магданоз. Тестото се разделя на четири равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с ¼ от маслото. Навива се на руло, след което всяко рулце се реже на четири равни части. Тавата, в която ще се пекат се намазва със зехтин. В нея се подреждат рулцата с разреза нагоре. Оставят се да втасат около 20 минути. Напръскват се с малко прясно мляко и се пекат в загрята на 180° фурна до придобиване на приятен загар. Хубаво е да се хапват горещи.
Страхотни хлебчета Илиана, по скоро си е цяла питка ако питаш мен. Много апетитно изглеждат, ще взема и аз да ги изпека.
ОтговорИзтриванеОх, че са апетитни, Илианка :)
ОтговорИзтриванеИ така хубаво ухаят!
Усмихнат и слънчев уикенд!
майстор си на питките!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета :)
ОтговорИзтриванеЧак майстор... :) Райне, просто обичам да меся. Затова винаги се получават.
И на мен много ми харесаха тези чеснови хлебчета - непременно ще ги пробвам!
ОтговорИзтриванеРадвам се, Аелис :) Много са мекички и пухкавички :)
ОтговорИзтриванеexquisita receta me encanta,cariños y abrazos.
ОтговорИзтриванеRosita, it's easy and delicious :)
ОтговорИзтриванеThanks!
Страхотни хлебчета, Илианка
ОтговорИзтриванеи не само те - харесах лещата, хапките и още...
Чудесни рецепти и много апетитни.
Поздрави, Диана