Тази рецепта видях при Гуинет, но на мен ми липсваше прясна мащерка и реших да я заменя с риган. Това не попречи да се получи много вкусно ястие, което се приготвя и много лесно.
Продукти:
1 пиле около 1,5 кг или каквито части от пиле предпочитате
2 моркова
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
3-4 резена целина
1 ч.ч. бяло вино
1 буркан домати или 4 пресни домата
1 с.л. риган
сол
черен пипер
олио за пържене
Пилето се нарязва, измива и подсушава. Посолява се и се поръсва с черен пипер. 6-7 с.л. олио се загряват в дълбок съд и месото се изпържва до златисто. Налива се виното и се изчаква да се изпари. След това се прибавят лукът, морковите и целината. Ястието се задушава до омекване на зеленчуците и се прибавят доматите, чесънът и риганът. Оставя се да поври около 20-30 минути, докато остане на мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар