Продукти:
1 пакет домашна юфка (200г)
1 л прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. захар
8 с.л. брашно
2 ванилии
100 г краве масло
Юфката се изсипва в тава. Маслото се разпределя на парченца върху нея и се слага в загрята фурна да се запече, като се разбърква няколко пъти. Изважда се и се оставя да се охлади. Прясното мляко се слага да заври. Жълтъците от яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавя брашното. Разбърква се добре. Малко преди да заври млякото се измества и жълтъците се изсипват при него. Оставя се да заври, като непрекъснато се бърка, за да не загори. Добавя се ванилията. Готовият крем се изсипва върху юфката, като леко се разбърква. Оставя се да се охлади. Белтъците се разбиват на сняг с 4 с.л. захар. Разпределят се върху питата. Слага се да се пече в загрята фурна докато хване розов загар.
Снимката не се получи много добре, но ви уверявам, че на вкус е чудесна.
Илианка, изобщо не се съмнявам във вкуса :)
ОтговорИзтриване