Продукти:
половин заек
2 големи глави лук
2 моркова
2 червени чушки
500 г гъби
2-3 кисели краставички
200 г пушен бут
15 черни маслини
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. домати от консерва
7-8 с.л. олио
2 дафинови листа
черен пипер
сол
Лукът се нарязва на полумесеци, чушките, морковите и краставичките - на лентички, а гъбите - на филийки.Месото се нарязва на порции, измива се и се подсушава. Изпържва се от двете страни до златисто в силно загрятото олио. Изважда се и се оставя на топло. В същата мазнина се изсипват лукът, чушките и морковите и се готвят, докато омекнат. Изваждат се и в мазнината се изсипват гъбите. Готвят се около минута и в съдът се връщат останалите зеленчуци и месото. Всичко се залива с бялото вино. Добавя се дафиновият лист и ястието се задушава, до готовност на месото и докато остане на мазнина. Изсипват се доматите, краставичките и маслините, и се готви още пет минути. Накрая се добавя нарязаният на кубчета пушен бут и се разбърква.
Готовото ястие се подправя със сол и черен пипер. По желание се поднася със сварен ориз.
Това ястие успешно може да се направи и с пилешко месо.
Ох, как ме изкушаваш с това зайче, ако знаеш :)
ОтговорИзтриванеИзглежда великолептно!
ОтговорИзтриванеМного е вкусно!
ОтговорИзтриване