Дали ще направите паниран карфиол с кашкавал или ще направите просто паниран карфиол е ваш избор. И двата варианта са много вкусни. Преди време не обичах варения карфиол, защото ми миришеше лошо. Оказа се, че и за това си има лек. Просто се добавя оцет във водата, в която се вари.
Продукти:
една по-малка глава карфиол
2 с.л. оцет
1 парче целина
сол
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. куркума
щипка сол
1 ч.л. сода
100 г настърган кашкавал
Карфиолът се разделя на розички. Слага се в тенджера и се покрива с вода. Прибавя се резенът целина, оцетът и солта. Оставя се да ври 10 минути.
Брашното се смесва с подправките и содата, и се разбърква добре. Яйцата се разбиват с тел и към тях се прибавя прясното мляко. Разбърква се и се изсипва в брашното. Бърка се, докато се получи гладка смес. Прибавя се кашкавалът - по възможност да е по-твърд. Розичките карфиол се потапят в панировката и се изпържват в силно загрята мазнина до златисто. Изцеждат се върху салфетка.
Можете да сервирате със сос по избор.
Абе, ти какво се засили с тези вкусотии, бе девойко...
ОтговорИзтриване