Източник: Лабрекс
Продукти:
120 мл прясно мляко
180 мл вода
20 гр жива мая
1 ч.л. сол
1 ч.л.захар
30 гр краве масло
550-600 гр брашно
Продукти:
120 мл прясно мляко
180 мл вода
20 гр жива мая
1 ч.л. сол
1 ч.л.захар
30 гр краве масло
550-600 гр брашно
олио
Маята се разтваря в топлото прясно мляко, смесено с топлата вода. От изброените продукти се замесва меко тесто. По рецепта се разделя на 16 топки. Аз ги направих така, но стават много малки за моя вкус. На един възрастен е му е нужен много повече от един джоб :))
Следващия път бих разделила примерно на 12 топки. Завива се с кърпа и се оставя да втаса.
След това всяко топче се разточва - ако топчетата са 16 - на кръг с диаметър около 20 см. Ако пък са по-малко - кръгът трябва да е поне с три см по-голям. Намазва се с олио, сгъва се на две. Пак се намазва и се сгъва на четири. Поставя се в намазана тава или застлана с хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 180* около 20-25 минути.
Пълните ги по желание и...
Добър апетит!
В случая аз използвах типово брашно. Резултатът е много вкусен :)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеМmmm много апетитно, на децaта много ще се харесат!
ОтговорИзтриванеИлианка, радвам се, че сподели :)
ОтговорИзтриванеМного харесвам такива "джобчета"
да ги пълня с разни неща :)
Илианка,
ОтговорИзтриванечудесни са -
много апетитни и свежо аранжирани.
Поздрави и хубава вечер, Диана
Ехааа, на това знам кой ще му се зарадва когато го направя :Р Чудна идея и изпълнение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви.
ОтговорИзтриванеНаистина се получиха чудесни :)
Много интересна рецепта! Не ми е хрумвало да направя нещо подобно. Записах си рецептата и ще пробвам, задължително с типово брашно.
ОтговорИзтриванеп.п. Надявам се да приемеш една есенна награда от мен.
http://ellyganova.blogspot.com/2010/10/blog-post_4652.html
Благодаря! То си е цяло предизвикателство :)
ОтговорИзтриване