събота, 9 октомври 2010 г.

Шекерпаре


Източник: Ердинч

Продукти:
1ч.ч.пудра захар
125 г краве масло
1/2ч.ч.грис
2 ч.ч.брашно
1 яйце
2 ч.л. ванилия
2 ч.л. бакпулвер

За сиропа:

3ч.ч. вода
3ч.ч. захар
сока на 1/2 лимон



Яйцето, пудра захар и маслото се смесват много добре. Постепенно се добавят останалите продукти. Оформят се топчета и се нареждат в намазана с олио тава. Мажат се с разбит жълтът и отгоре се слага по един лешник. Пекат се в предварително загрята фурна на 150* около 45мин.

Непосредственно след изваждането им от фурната се заливат с предварително приготвен и добре охладен сироп.

Сиропът се приготвя, като захарта и водата се кипват за около 15мин. Преди да се свали от котлона се прибавя пресния лимонов сок.


В рецептата е посочено, че се използва маргарин. Аз го замених с краве масло. Вместо лешник сложих орех, защото не обичам лешници :)

Но и така се получиха много вкусни :)

7 коментара:

  1. И аз вчера правих Шекерпаре :) / много обичам /по рецептата на Ердинч :) а твоето изглежда мнооого вкусно Илианка , чудесна снимка !
    Поздрави и хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Много е сладко, нали?
    Благодаря, Сабина!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, Гери! :)
    Хубав неделен следобед!

    ОтговорИзтриване
  4. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  5. мисля, че не съм яла такива сладки досега, много подканващи и лесни за правене ми се струват. ще тги опитам

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина са много лесни. И са ужаааасно сладки :))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...